Search

Work Hard, Play Hard!

Naar blogoverzicht
Door Rutger | 21 August 2015

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Bij DotControl/RockBoost zijn we niet alleen collega’s maar vinden we het ook leuk om buiten kantoor dingen met elkaar te doen. Zo is daar natuurlijk de inmiddels beruchte Fast Food Friday, de DJ Jam sessions en de spontane VriMiBo’s. Ook loop je kans om ons deze zomer op een van vele festivals tegen het lijf te lopen. Maar het allermooiste zijn toch wel de Quarterly Theme parties. Ieder kwartaal stellen we onszelf volgens de Rockefeller Habits een doel die met behulp van een aantal Rocks proberen te realiseren. Alles staat dat kwartaal in het teken van dat ene doel en als we ons doel met zn allen halen dan hebben we een feestje verdiend.

Kitesurfuitje bij 4Wind Kitesurfing

Aan het einde van Q2 hebben we ons team uitje gevierd bij de beste kitesurfschool van Nederland, 4windkitesurfles.nl. De mannen van 4wind, Ronald en Sander, hebben een fantastisch teambuilding event neergezet op hun prachtige locatie in Castricum. Ok, ok, het super mooie weer droeg natuurlijk ook bij aan het super chille surf sfeertje. Het was wel even wennen voor een aantal van ons om even niet online te zijn. Maar na safety instructie van meester Aad was dat snel vergeten ;-) Daarna eerst met de powerkites controle krijgen over de vlieger en in de tweede sessie met zn allen een nat pak halen. Voor degene die er daarna nog geen genoeg van hadden, lagen er nog een aantal SUPs klaar. Als afsluiter was er nog een strand barbeque inclusief zonsondergang.

De eerste dotcontrollers zijn inmiddels al besmet geraakt met het kitesurfvirus en zijn al bezig met het afronden van de complete kitesurfcursus bij 4wind.

Bekijk hieronder de aftermovie die digital hero Mitchell gemaakt heeft van onze 4Wind kitesurf theme party:

DotControl Quarterly Theme Party Kitesurfing 4Wind from DotControl on Vimeo.

Kitesurfing API Mashup!

Maar we zouden geen echte digital heroes zijn als de #NERD in ons niet toch stiekem op de een of andere manier zou proberen om kitesurfen te linken aan onze andere hobby, vette digitale dingen maken! Met wat voor soort specifieke uitdagingen krijgt een kite surfschool nou te maken? In tegenstelling tot bv een SAAS tool die 24/7 beschikbaar is is een kiteschool sterk seizoensgebonden en afhankelijk van het weer en vooral de wind. Zouden we die weer data niet in kunnen zetten om 4Wind meer inzicht te geven in hun analytics en conversie?

Dat is een uitdaging die wij bij dotcontrol graag aangaan! Daarom hebben we onderstaande mashup gemaakt. Een mashup is een snel opgezet project waarbij je verschillende services of apis combineerd. In onderstaand voorbeeld hebben we geolocatie en weer data gecombineerd om een advies te kunnen geven of er gekitesurf kan worden in castricum op basis van locatie en windvoorspelling. Als klap op de vuurpijl sturen we deze wind data ook naar google analytics zodat 4wind beter inzicht krijgt in de invloed van wind op hun aanmeldingen:

http://ishetalkiteweer.nl

KAN IK AL KITEN IN CASTRICUM?

Door het slim combineren van verschillende geolocatie en weer API's kunnen deze data inschieten in Google Analytics.  Het injecteren is gebaseerd op de custom dimension GTM blog post van Simo Ahava. Deze hebben we uitgebreid zodat niet alleen temperatuur en weertype van de locatie waar de bezoeker zich bevindt, ook windrichting en windsnelheid van de kitespot worden opgeslagen. Windrichting en windsnelheid op de kitespot zijn van belang om te bepalen of er (veilig) gekite kan worden. Mbv deze data is 4Wind in staat analyses te maken in haar analytics op basis van bv windsnelheid en richting. Dit levert belangrijke inzichten op.

Toeval bestaat niet?

Deze blog post stond al een tijdje klaar. We moesten even wachten om voldoende analytics te verzamelen om significante learnings uit onze data af te kunnen leiden. Maar toevallig publiceerde ons grote voorbeeld Richard Branson vandaag deze blog post, met, geloof het of niet, dezelfde titel en hetzelfde onderwerp. Onze gedeelde passies ondernemen en kitesurfen, een ideal combinatie!

Great minds think alike.... (and fools seldom differ?)

Wij kunnen het dan ook alleen maar met Richard eens zijn en het kitesurfen van harte aanraden en garanderen je dat je "hooked" raakt. Maar neem de eerste keer wel altijd les! Bijvoorbeeld bij de beste kitesurfschool van Nederland (met de leukste instructeurs!):

(en ow ja, bovenstaande is een mooi voorbeeldje hoe DotControl en RockBoost A/B testing inzetten voor Conversie Optimalisatie... ;-)

Surf’s up dude!

Rutger Buijzen
DotControl
@rutgerbuijzen

Bron: Simo Ahava's GTM Blog

DotControl Quarterly Theme Party Kitesurfing 4Wind from DotControl on Vimeo.

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl