Search

Technically Awesome

Naar blogoverzicht
Door Lennard | 3 August 2016

Hoe zorg je ervoor dat je alles uit jezelf haalt wat ook nog eens bijdraagt aan het team, het bedrijf en de producten of diensten die je levert? Het klinkt teveel gevraagd, maar het is ons gelukt om een manier te creëren om dit doel te bereiken. We noemen dit het ‘Technically Awesome’ principe.

Het idee achter ‘Technically Awesome’

Wij maken de digitale ambites van onze klanten waar. Dit doen we door onze klanten te helpen om de juiste keuzes te maken die aansluiten bij hun ambities waar we aansluitende digitale concepten voor bedenken. Maar, wij stellen ook eisen aan onszelf bij het realiseren van het eindproduct en alles wat hierbij komt kijken. Waarom?

Wij geloven dat je de klant alleen versteld kan laten staan als je jezelf hebt overtroffen. Dit kan op alle denkbare manieren. Voor de producten die we leveren is dit een combinatie van creativiteit en techniek, maar denk ook aan persoonlijke groei. Heb je een manier gevonden om je werk eenvoudiger en beter te maken? En ook andersom: heb je jezelf een techniek aangeleerd die je voorheen niet beheerste?

Door deze denkwijze te gebruiken bij alles wat we doen, dwingen we onszelf om de kwaliteit te verhogen van de producten die we leveren. Dit zien we niet alleen terug in het resultaat als eindproduct, maar ook bij de reactie van onze klanten. Een combinatie met een goud randje, al zeggen we het zelf!

Yo #DigitalHero, is it really technically awesome?

Het lastige van dit soort principes is dat je niet altijd scherp bent om dit vast te houden. Tijdsdruk is hier een goed voorbeeld van. De grote vraag is hoe je ervoor zorgt dat dit blijft leven binnen de organisatie en niet verwatert?

Om onszelf scherp te houden, organiseren we inspiratiesessies waarbij we aan elkaar presenteren welke concepten we zijn tegengekomen op het internet, nieuwe technologieën er in ontwikkeling zijn en wat we hebben opgeleverd afgelopen periode.

Ook heeft iedereen op zijn bureau een kaart staan met de vraag “Yo #DigitalHero, is it really technically awesome?” om nog eens kritisch naar je werk te kijken wat je op dit moment aan het realiseren bent.

Op deze wijze proberen we elkaar te motiveren om het beste uit onszelf te halen. Ook als iemand geen tijd heeft gehad om zich hierin te verdiepen, maken we elkaar onderdeel van het creatieve proces en houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zowel de ontwikkelingen binnen DotControl als binnen de hele digitale wereld.

Het resultaat?

De producten die we opleveren laten niet alleen de klant verbazen, maar we zien het ook terug in de kwaliteit van het eindproduct. We groeien als team en als persoon, het concept komt beter tot zijn recht en de conversie is vele malen groter. Iets waar iedereen vrolijk van wordt en je werk vele malen leuker maakt.

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl