Search

iBeacons, de nieuwe kansen met technologie

Naar blogoverzicht
Door Romy | DotControl 21 November 2014

Je hoort het steeds vaker; Rotterdam is dé nieuwe must-see stad. Met de vernieuwing van Rotterdam Centraal, de bouw van de Rotterdam en de Markthal heeft Rotterdam een belangrijke groei doorgemaakt.


Samen met de kubuswoningen, hotel New York, de Euromast en de Erasmusbrug zijn het elementen van de modernste skyline van ons land, die de toerist blijkbaar goed bevalt.


Technologische vooruitgang

Naast de vette architectuur, is het feit dat Rotterdam meegaat met de technologie een andere belangrijke vooruitgang. Rotterdam is uitgeroepen tot één van de 20 social smart cities in de wereld. Naast de slimme oplossingen die Rotterdam heeft voor de gevolgen van de klimaatveranderingen, maakt Rotterdam ook gebruik van iBeacons. Het totaal vernieuwde en gemoderniseerde Rotterdam Centraal is voorzien van deze iBeacons. En daar zijn we hartstikke blij mee, want daar liggen onze kansen!


Wat doet een iBeacon?

Het gebruik ven een iBeacon is erg interessant. Een iBeacon kan namelijk op kleine afstand met iOS-apparaten communiceren en je apparaat dus gemakkelijk van informatie voorzien. Super handig bij het versturen van productinformatie en het analyseren van data. Zo kan de customer-experience flink verbeterd worden en wordt je leven als consument een stuk gemakkelijker.


Waar ligt onze kans?

Iedereen die een iBeacon heeft en daar zijn eigen app voor heeft kan gebruik maken van het systeem. Dat betekent dat het perfect gebruikt kan worden voor marketing en branding van winkels en bedrijven. Hier ligt onze kans. We kunnen ondersteunen in het creëren van deze apps en de marketing die op de devices van de consumenten binnen gaat komen. Door dit zo goed mogelijk te doen, kunnen we bijdragen aan het laten stijgen van de populariteit van social smart cities, wat voor veel mensen nog vrij onbekend is.

Hoe slimmer de stad wordt, hoe gemakkelijker ons leven wordt. Rotterdam lijkt zijn steentje bij te dragen en streeft ernaar om slim, snel en handig te worden. Ook wij doen ons best om van de partij te zijn en vragen jou mee te feesten in dit tijdperk van kansrijke technologische vooruitgang!

Wil je meer weten over de iBeacon technologie en wat dit voor jouw merk kan betekenen? Stuur dan een mail naar sam@dotcontrol.nl en wij maken snel een afspraak om je volledig bij te praten.

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl