Search

ReactJS: Technologie voor hogere conversie en betere gebruikerservaring

Naar blogoverzicht
22 August 2016

De digitale wereld verandert in een rap tempo. Voor velen voelt dit als ontastbaar, maar voor ons is het een digitale speeltuin waar elke dag een nieuw toestel bij wordt gezet. Een van deze toestellen die wij gebruiken, is ReactJS; een technologie om interactieve user interfaces te maken. Denk hierbij aan pagina’s die niet meer hoeven te laden of verspringen en informatie tonen die alleen voor jou relevant is. Wat gaan we toch mooie tijden tegemoet!

Allemaal dankzij Facebook

Voor velen is Facebook alleen een social media platform, maar er gebeurt veel meer achter de schermen in Californië. Ze helpen o.a. bij het opzetten van internet in derde wereld landen met als doel communicatie beschikbaar te maken voor iedereen, kochten ontwikkelden ze de virtual reality bril Oculus Rift en bouwen ze aan ReactJS om de beleving en het gebruiksgemak van digitale producten te verbeteren.

Facebook heeft — als prominente speler in de digitale wereld — veel ervaring in het (door)ontwikkelen van nieuwe technologieën. Hierdoor heeft ReactJS onze aandacht getrokken en gebruiken we dit binnen producten intern als voor onze klanten.

Wat heb ik aan ReactJS?

Stel, je moet binnen een webomgeving werken waar je van het ene scherm naar het andere vliegt. Elke klik laadt het scherm, wacht je tot het klaar is met laden, maak je de aanpassingen, druk je op opslaan en moet je wederom wachten tot de pagina laadt en je vertelt of het gelukt is of niet. Ik denk dat we allemaal bekend zijn met deze situatie in ons dagelijks surfgedrag en het eens kunnen zijn dat dit verre van optimaal is.

ReactJS neemt deze pijn weg. Je kan razendsnel van het ene scherm naar het andere navigeren zonder een pagina die ververst. Daarnaast kan je verder met je werk terwijl op de achtergrond je wijzigingen worden opgeslagen. Nooit meer wachten op het laden van pagina’s!

Waarom wij er ook blij van worden?

ReactJS zorgt ervoor dat we onze digitale producten modulair opbouwen. Dit houdt in dat we onderdelen kunnen gebruiken over verschillende doeleinden binnen één project. Dit betekent dat:

  • we vanuit interactie en design oogpunt meer vrijheid hebben om elementen aan te passen gezien we minder afhankelijk zijn van systemen. Hierdoor kunnen we de focus leggen op hogere conversie en gebruikersgemak;

  • we eenvoudig A/B testen kunnen opzetten en de uitkomsten hiervan razendsnel implementeren;

  • we onze producten nog beter kunnen testen met Unit Testing (een techniek om kleine onderdelen van programmering te testen en debuggen);

  • Eenvoudiger bugs kunnen opsporen en verhelpen zonder hele systemen ondersteboven te halen.

Door onze stap naar ReactJs ontwikkelen we producten die een ultieme ervaring vormen voor de eindgebruiker, kunnen we nog betere en stabielere producten leveren en al onze klanten helpen om conversie te vergroten!

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl