Search

Een blik in de toekomst van #drones

Naar blogoverzicht
Door Romy | DotControl 10 December 2014

De technologie gaat tegenwoordig sneller dan menig persoon bij kan houden. Voor je op de hoogte bent van het één, is er alweer iets nieuws op de markt wat nóg vetter is.


Je kijkt je ogen uit met alle dingen die er mogelijk zijn. Ons vroegere toekomstbeeld wordt werkelijkheid en ons huidige toekomstbeeld wordt steeds sneller ontwikkeld. Zo is ook de drone, een onbemand luchtvaartuig in zonder piloot aan boord, in het leven geroepen, perfect voor de fun, maar ook voor serieuzere toepassingen, zoals het leger.


Toffe toepassingen

Drones zijn er in allerlei soorten en maten, met camera en zonder camera. Vooral het feit dat er een camera aan vast zit, is ideaal en op vele manieren toe te passen. Zo zijn er spectaculaire opnames gemaakt met een drone, die dwars door een vuurwerkshow op West Palm Beach in Florida vliegt. Ook Cirque du Soleil heeft de drones ingezet om een vette show op te zetten met vliegende ‘lampen’, compleet bestuurd door een computer.

 

Educatief

Daarnaast zijn er in de opnames van Postcards from Pripyat voor het eerst beelden vastgelegd van Tsjernobyl van bovenaf. De opnames geven inzicht in de spookstad, waar je toch wel even van stil valt. Daarnaast zijn er opnames gemaakt van de uitbarsting van een vulkaan, ook niet oninteressant om te zien. De drone heeft in dit opzicht dus ook een hoge educatieve waarde, waarbij je bewust wordt gemaakt van situaties waarmee je anders minder snel in aanraking zou komen of het van minder dichtbij zou waarnemen.Regels

Talloze mogelijkheden, maar helaas mag je niet zomaar vliegen met een drone. Allereerst zit je vast aan wetgeving betreft het luchtruim, maar ook zit je vast aan regels betreft defensie en privacy. Je mag natuurlijk niet zomaar mensen filmen, zonder dat ze daar toestemming voor gegeven hebben. Check dus even goed wat de regels zijn, voor je met je drone de lucht in gaat.


Eindeloze mogelijkheden

Omdat de mogelijkheden van drones zo eindeloos zijn, zien wij het wel zitten om ermee aan de slag te gaan. Het is natuurlijk supergaaf om een merk op zo’n manier te promoten. Er zijn enorm veel kansen om een actie of uiting te ondersteunen met het gebruik van drones, zoals Lexus bijvoorbeeld heeft gedaan. 


Toekomst

Wat gaan drones ons in toekomst brengen? Worden pakketjes dadelijk inderdaad binnen 30 minuten bezorgd dankzij Amazon Prime Air? Worden er levens gered door de defibrillator-drones waar hulpdiensten gebruik van willen gaan maken?  Wij zijn benieuwd! Wat denk jij?

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl