Search

Ladies and gentleman we’ve got her!

Naar blogoverzicht
22 February 2016

LADIES AND GENTLEMAN WE'VE GOT HER!

DotControl is hard aan het groeien. Steeds meer mooie merken vinden de weg naar de VanNelle fabriek en daar zijn we trots op! Design heeft een belangrijke plek gekregen en dat is ook wel nodig als je voor ambitieuze A-merken werkt. Ter versterking van ons team waren we toe aan een extra #DigitalHero met Designskills. En die hadden we snel gevonden. Meet Kim! 

Kim Kers is onze #kersverse aanwinst en we zijn benieuwd waarom ze, naast het feit dat het team bestaat uit ‘self proclaimed’ knappe mannen, voor DotControl heeft gekozen. Dus…


YO KIM! WAAROM DOTCONTROL?

Yo! Mijn oog viel op de oproep van een oer-Rotterdams bedrijf dat een #DigitalHero zocht om het creatieve team te versterken. Als mede Rotterdammer aarzelde ik niet lang om contact op te nemen en mijzelf uit te nodigen voor een ‘bakkie’. De keuze om te stoppen als freelancer en in dienst te treden als creative designer bij DotControl was niet moeilijk. Want, wie wil nou niet bij zo’n inspirerend en ambitieus digitaal bureau werken? 


VAN #FREELANCEALOT NAAR #DIGITALHERO

Als freelancer leefde ik volgens het credo #freelancealot en heb ik voor verschillende mooie en authentieke merken mogen werken. Dankzij de vrijheid en verantwoordelijkheid voor mijn eigen klantenbeheer heb ik een enorme groei meegemaakt als designer. Waar ik daarvoor nog onzeker was over mijn eigen talent heb ik mijzelf in de loop van tijd kunnen ontwikkelen tot een designer met een passie voor de intrinsieke waarde van merken en hun producten. De mogelijkheid om mijn eigen visie te kunnen vormen op zelfstandige projecten heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen ‘signature’ kon creëren. 
 

FREELANCE•A•LOT ~
Het rock ’n roll bestaan van een freelancer waarbij het woon- werkverkeer enkel plaatsvindt tussen het bed en bureaustoel.

Waarom zou je dan van veel zelfstandigheid en vrijheid weer kiezen voor het werken voor een baas? Allereerst, het was niet mijn doel om voor een baas te gaan werken maar om juist in een gelijkwaardig team aan mooie en uitdagende projecten te werken. Als freelancer voelde ik een behoefte om weer onderdeel te zijn van een team waarbij je door snel schakelen nieuwe ontwikkelingen tot stand brengt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je nooit uitgeleerd zult zijn en was ik er klaar voor om een nieuwe weg in te slaan en de uitdaging aan te gaan! 

WAAROM DOTCONTROL?

Naast het feit dat het stuk voor stuk leuke en knappe mensen zijn (ja, echt waar!) zonder diva mentaliteit, sprak de manier van werken en de gedrevenheid mij ontzettend aan. Er gaat niets de deur uit waar de meningen over verdeeld zijn en wordt alles getest aan het ‘technically awesome’ principe. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van het werk gewaarborgd maar wordt er ook verwacht dat wat er wordt opgeleverd voldoet aan de laatste technologische ontwikkelingen. Naast het creëren van dikke digitale producties wordt er bij RockBoost gemeten of hetgeen dat is geproduceerd ook daadwerkelijk meetbaar werkt en of de doelstellingen worden behaald. Dit alles gebeurd volgens ‘Growth Hacking’ waarbij exponentiële groei dankzij meetbare kennis en awesome designs wordt gerealiseerd. 

Met mijn ervaring op het gebied van concepting, design en het bewaken van merkidentiteiten, versterk ik het team als creative designer met de ambitie om digitale belevingen te creëren die niet alleen een indruk achterlaten maar ook écht werken. 

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl