Search

DotControl nu nopCommerce Silver Solution Partner!

Naar blogoverzicht
28 April 2016

NopCommerce is hét leading open source .Net e-commerce platform en met gepaste trots kunnen wij mededelen dat DotControl zich begin dit jaar officieel nopCommerce Silver Solution Partner mag noemen.

NopCommerce is ruim 1,5 miljoen keer gedownload en wereldwijd draaien meer dan 21.000 webshops op dit platform. En dat is niet zo vreemd want de stabiliteit van het framework en de hoge gebruiksvriendelijkheid maken nopCommerce een geliefd open source, e-commerce platform. Daarnaast is het platform gebaseerd op de nieuwste .Net technologie en beschikt het standaard over een uitgebreide set aan features. Zoals bijvoorbeeld de uitstekende SEO mogelijkheden, multi-store, multi-language en multi-currency support om maar een aantal features te noemen. Dit in tegenstelling tot veel andere e-commerce frameworks die dit soort features vaak alleen tegen betaling beschikbaar stellen.

#Nerdalert

Als echte nerds vinden wij de software architectuur van nopCommerce eigenlijk nog het allermooist. Ook heeft nopCommerce in vergelijking met andere open source e-commerce platforms een overzichtelijke broncode. Hierdoor kunnen wij als developers op een hele ‘schone’ manier functionaliteiten uitbreiden of maatwerk plugins ontwikkelen. Daarnaast kent nopCommerce ook nog eens een stabiele release cycle. Onze developers hebben in ieder geval al flink kunnen spelen met het framework van nopCommerce en hebben inmiddels al meerdere maatwerk integraties/plugins succesvol kunnen ontwikkelen.

The proof is in the pudding

DotControl gelooft in de kracht van open source. Open source betekent niet alleen nemen, maar ook teruggeven aan de community om frameworks continu te verbeteren. DotControl speelt een actieve rol binnen de nopCommerce community en onze #technically #awesome developers hebben al meerdere bijdragen geleverd aan de nopCommerce broncode.

Merken als Volvo, BMW, Mercedes, Reebok, Lee Jeans en The North Face hebben hun webshops al draaien op het framework van nopCommerce en daarmee bewijst het framework niet meer in de kinderschoenen te staan. Met de recentelijk verschenen versie van nopCommerce is het mogelijk om je webshop op meerdere instances te draaien in de cloud. Dat betekent dat de hosting kosten flexibel kunnen meegroeien met het succes van je webshop. Dit zorgt er voor dat hoe druk je webshop ook wordt bezocht, de hosting eenvoudig kan meeschalen. Met een op nopCommerce gebaseerde webshop wordt toekomstige groei makkelijk gemaakt. Doordat we bij DotControl veel bedrijven coachen om te kunnen groeien weten we hoe waardevol dit kan zijn!

Pas geleden hebben we de geheel vernieuwde website LekkerLeasen, dat gebouwd is op het nopCommerce framework, live gezet. Dit is een mooi voorbeeld van de eindeloze mogelijkheden van nopCommerce. Zowel op design als technisch gebied. Ons team van creatives en frontend heroes zijn helemaal los gegaan op het design en de technische implementatie ervan. Onze awesome developers hebben het volledige maatwerk van het lease bestelproces kunnen implementeren met behulp van een custom nopCommerce plugin, zonder dat de originele source code werd aangepast. Dit heeft als voordeel dat je in toekomst eenvoudig en zonder kopzorgen kunt upgraden ;). LekkerLeasen kan zelfstandig haar productaanbod eenvoudig aanpassen via de admin omgeving en ook de order verwerking vindt geheel via nopCommerce plaats. De eerste verkoopresultaten zijn inmiddels binnen en die zijn veelbelovend!

Next Steps…

Ondertussen zijn wij in samenwerking met RockBoost alweer druk bezig om lering te trekken uit de data van deze eerste release, zodat we in volgende iteraties de conversie nog meer kunnen verbeteren. Build, Measure, Learn!

Certified Developers

Om de kwaliteit die jullie van ons gewend zijn te garanderen, zijn wij als eerste Nederlands bedrijf met succes geslaagd voor het "nopCommerce Certified Developer" programma. We hebben met onze NopCommerce projecten al kunnen laten zien dat we de e-commerce ambities van onze klanten zelfs kunnen overtreffen. In combinatie met de Growth Hacking skills van onze partner RockBoost zorgen we voor exponentiële groei van uw webshop.

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van de integratie van nopCommerce voor uw eigen webshop? Neem dan hier contact met ons op, wij zetten de koffie alvast klaar!

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl