Search

#DIGITALSTEROIDS IN SEPTEMBER

Naar blogoverzicht
29 September 2016

In een wereld vol technologische mogelijkheden is het makkelijk om snel iets ‘gewoon’ te vinden. Bij DotControl vinden wij het daarom erg belangrijk om de verwondering voor het onontdekte te blijven prikkelen. Daarom organiseren we regelmatig inspiratiesessies die in het teken staan van #digitalsteroids on demand!
 

Let’s get virtual

Onze DC’ers zijn best geeky. En hebben een onverzadigde behoefte voor technologische snufjes en gadgets. Niet zo gek dus dat we stonden te springen toen de mannen van CAD & COMPANY langskwamen om een Virtual Reality workshop te geven. Als een kind in een snoepwinkel kreeg iedereen de mogelijkheid om een retourtje Virtual Reality te pakken. Dit had mij betreft ook een enkeltje mogen zijn, oh wat was ik verwonderd!

In de workshop mochten we de werking van twee verschillende VR devices uitproberen; de HTC Vive en de Microsoft HoloLens. Met de HTC Vive sloeg de #eyecandy je letterlijk om de oren met een compleet nieuwe (3d) wereld die je met de Google Tilt Brush zelf helemaal kon inrichten! Van magistrale unicorns tot aan majestueuze stellages, alles is mogelijk!

Als klap op de vuurpijl mochten we als echte ‘early adapters’ (ja, echt!) ook de Microsoft Hololens uitproberen. Dankzij de diverse sensoren en de Kinect-achtige camera is het mogelijk om door real-life ‘gestures’ te interacteren met de geprojecteerde hologrammen binnen je eigen vertrouwde realiteit! Het beheren en uitbreiden van je eigen realiteit door middel van een knap staaltje hoogstaande techniek is nu dichterbij dan ooit. Omver geblazen door alle mogelijkheden namen wij met moeite afscheid van een virtuele realiteit die wat ons betreft snel echt realiteit mag worden.                  

De mogelijkheden van Virtual Reality zijn eindeloos! Zo zijn product voorraden niet meer nodig en heeft NASA inmiddels al wandelingen op Mars voor wetenschappers beschikbaar gemaakt zonder acht maanden te reizen. Iets meer dichterbij huis, wat dacht je van het voorbereiden van presentaties waarbij je al kunt oefenen voor een virtueel publiek in een virtuele conferentiezaal?

Wij zijn inmiddels verliefd op de mogelijkheden van Virtual Reality! De gekke bewegingen zijn slechts bijzaak ;)
 

Even heroes need a day off

Een #DIGITALHERO ben je niet zomaar. En ook een #DIGITALHERO verdient zo nu en dan momentjes van ontspanning. Niks is beter dan een middag vol #digitalsteroids en inspirerende sprekers. Yay! Het creative team van DC reisde af naar Amsterdam om de Dutch Digital Day bij te wonen. Een middag verzekerd van #nextlevel inspiratie met sprekers van o.a. Jam3, The Mill en R/GA.

Naast een hoop #digitaldesignporn werd ook gesproken over het verbeteren van de samenwerking tussen verschillende disciplines binnen agencies. Want eerlijk is eerlijk, iedereen die werkzaam is in een agency kent die ene ‘dreamcrusher’. Zo’n eentje die het ‘kill your darlings’ principe naar een geheel nieuw niveau trekt. Als team is het de kunst om die verschillende belangen te begrijpen en te respecteren om te kunnen samenwerken.

Als digital agency zijn we niet alleen continu bezig met het opzoeken van grenzen binnen technische- en designmogelijkheden. Maar ook binnen de ‘gestandaardiseerde’ werkprocessen tussen verschillende disciplines zodat we #technicallyawesome werk blijven leveren.

 

 

ReactJS

Techniek is een hele belangrijke en onmisbare discipline dat ons #technicallyawesome principe keer op keer waar maakt. Onze developers houden zich dagelijks bezig met nieuwe technische ontwikkelingen waar onze producten beter van worden. Zo heeft onze Lead Creative Developer Lennard een interne workshop gegeven over de toepassing van ReactJS zodat we onze digitale producten modulair kunnen opbouwen. Benieuwd naar de betekenis en werking van ReactJS? Dat kun je hier lezen!

Met het organiseren van inspiratiesessies blijft ons digitale hart gevoed. Op deze manier kunnen we ons bezig houden met dingen waar ons hart sneller van gaat kloppen. Delivering happiness through technically awesomeness!

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl