Search

#digitalrookie a.k.a. de DotControl stagiair

Naar blogoverzicht
Door Romy | DotControl 25 November 2014

De bus remt en gooit zijn deuren open. Je hebt de laatste halte bereikt, stapt uit en wordt bijna ondersteboven gereden door een passerende fietser. Je wordt immers vanuit de bus direct op het fietspad afgezet.


Geeft niet, het is je eerste dag stage, dus nog 1000 andere dingen om je druk over te maken. Met kriebels in je buik vervolg je de weg naar de Van Nelle...

Heb ik alles?

Je hebt 10x gecheckt of je alles bij je hebt, laptop mee, boterhammen mee. Blijk je dus gewoon tussen de middag gezellig met z’n allen te lunchen. En ja, ze hadden me gezegd dat ik, naast mijn goede humeur, niets mee hoefde te nemen, maar eigenwijs als ik ben, had ik toch mijn laptop maar in mijn tas gedaan.

De eerste week

In de eerste week komt er een hoop op je af. De hoeveelheid indrukken die je krijgt en dingen die je leert zijn goed voor een half jaar school. De eerste 2 weken kom je dan ook thuis met het gevoel dat je om 7 uur al in slaap zou kunnen vallen.

Je plek leren kennen

In de weken erna leer je vooral je plek kennen in een bedrijf. Wat zijn je dagelijkse bezigheden, met wie werk je, hoe gaan dingen? Hoe krijg je je opdrachten, wie moet je welke dingen vragen en hoe orden je dingen? Dat laatste blijft het lastigst voor een ras-chaoot, maar de rest leer je vanzelf.

 

Zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen komt ook met de weken. Je hoort van veel studenten dat ze het idee hebben niet klaar te zijn voor stage, omdat ze nog niet genoeg te bieden hebben. Misschien is dat ook wel zo, maar je bent op stage om te leren en je krijgt ook genoeg kansen om te leren. Zolang je durft te vragen en ook de (voor je gevoel) “ik-ben-zo-dom-als-het-achtereind-van-een-paard” vragen stelt, is er niets aan de hand.

Ontwikkeling

Ik heb hier heel veel ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Als ik ergens moeite mee had, kreeg ik volop de tijd om er aan te werken. Je hoeft hier niet bang te zijn voor de rotklusjes als het rondbrengen van koffie, maar je krijgt leuke taken en mag ook voor de grotere klanten werken. Het moment dat een project waar je aan mee hebt gewerkt online gaat, is dan ook wel super leuk.

Laatste weken

Inmiddels twaalf weken later ben ik overal aan gewend en heb ik het volop naar mijn zin. Over 3 weken begint helaas mijn laatste stageweek en dan moet ik in het nieuwe jaar weer terug naar school. Ja natuurlijk geef ik toe dat het weleens lekker is dat de wekker niet om 6 uur naar me begint te schreeuwen dat ik mijn bed uit moet, maar al het andere ga ik missen. Het bedrijfsleven bevalt me veel beter dan ik had gedacht, maar het feit dat ik het zo heb getroffen met mijn stageplek, draagt daar zeker aan bij.

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl