Search

blockchain whitepaper

Naar blogoverzicht
Door Rutger | 19 November 2014

Toen Tim Berners-Lee de hyperlink en daarmee het world wide web uitvond, creeërde hij wat wij nu in retrospect het Web 1.0 noemen. Voor het eerst maakte het wereldwijde web het voor mensen mogelijk om informatie op wereldwijde schaal te delen, te doorzoeken en te bekijken. 

De tweede generatie web applicaties, het zogenaamde Web 2.0, richtte zich op het sociale web en maakte het mogelijk om online sociale interacties te hebben. In tegenstelling tot gedecentraliseerde structuur van het internet zelf, centraliseerde het Web 2.0 uiteindelijk de macht bij een paar grote spelers (zoals Facebook en LinkedIn). Alleen grootste spelers en sociale netwerken overleven en worden alsmaar groter.

Met de komst van bitcoin en het onderliggende blockchain-netwerk is er een nieuwe periode in het internettijdperk aangebroken. Deze periode wordt het Web 3.0 genoemd en is juist gericht op decentralisatie. Het uitsluiten van de tussenpersoon, waarbij vertrouwen gebaseerd is op transparantie. Dit opent een hele nieuwe wereld aan business modellen en mogelijkheden. Benieuwd welke dit zijn? Ontdek dit in onze whitepaper!

Dit nieuwe paradigma vraagt ook om een nieuwe generatie web applicaties. Deze zo genoemde DApps, oftewel Decentralised Applications, worden aangedreven door smart contracts die draaien op een gedecentraliseerd blockchain-netwerk.

We zien nu al dat de Web 2.0 web applicaties langzaamaan worden vervangen door hun Web 3.0 tegenhangers. De gedecentraliseerde blockchain stelt je in staat om de gecentraliseerde grote spelers in jouw industrie te challengen en te disrupten.

Geïnteresseerd in wat Blockchain kan betekenen voor jou en je industrie? Download dan hieronder onze gratis Blockchain whitepaper - met o.a. 10 concrete toepassingen van Blockchain- of geef ons een belletje!

Deel deze post op social media

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
+31 (0)10 71 44 646 info@dotcontrol.nl